Vákuovanie v praxi

Dobrá rada 1: Potraviny, z ktorých často odoberáte po menších množstvách (orechy, sušienky alebo salámy), ukladajte radšej do nádob ako do vreciek na vákuové uskladnenie, rovnako aj krehké potraviny, koláče, sušené huby...

Dobrá rada 2: tekutú stravu (napr. polievka) napĺňajte do nádob maximálne do výšky 2 cm od okraja, aby pumpa nenasala tekutý obsah. Ak sa tak stane, naša vákuová pumpa – ako jediná na trhu – má ľahko umývateľnú odnímateľnú vzduchovú hlavicu. Pumpu si tak nepokazíte zanesením nečistôt.

Tip pre hubárov:
Veľmi vhodné je uskladňovanie sušených húb vo vákuových nádobách, pretože zostáva zachovaná ich výrazná aróma a nenapadnú ich mole.

Recept na marinádu 1:
Do nádoby vlejeme olivový olej, pridáme šťavu z polovice citróna a vymiešame spolu s mletým rozmarínom. Vložíme naporciované kuracie prsia, osolíme, okoreníme, dobre mäso obalíme a môžeme priložiť pár vetvičiek čerstvého rozmarínu. Do zmesi môžeme pridať aj na kolieska nakrájanú cibuľu.
Nádobu uzavrieme a opakovane vysajeme vzduch z nádoby (cca 4-krát) Póry mäsa sa tak lepšie otvoria a marináda už za pol hodiny presiakne do hĺbky. V tých istých nádobách si pripravené mäso bezpečne prenesieme ku grilu.

Tip pre rybárov:
Boilies (krmivo pre ryby) akéhokoľvek druhu s príslušným dipom uzavrieme do vákuovej nádoby, niekoľkokrát vyvákuujeme a dosiahnutý výsledok bude rovnaký ako pri namočení Boilies počas niekoľkých dní.  Póry Boilies sa otvoria a dip sa dostane do hĺbky. To isté môžeme robiť s akýmkoľvek artiklom (kukurica, hrach, cícer, jačmeň). Výsledok vás zaručene prekvapí!

Dobrá rada 3:
Pri ukladaní zákuskov do dóz ich oddeľte papierovými obrúskami – predídete ich zlepeniu. Obrúsky vsiaknu prebytočnú vlhkosť, čím zákusky dlhšie vydržia.

Tip pre „čajíčkárov“ alebo čarovanie s Vaculifom:
Nádobu na vákuovanie naplňte viac ako do 1/2 objemu horúcou vodou (cca 80 °C). Vložte  vrecúško čaju alebo vsypte sypaný čaj. Niekoľkokrát vyvákuujte.
Aj Vám sa to zdá nemožné, že voda s čajom začala vrieť?
Takto pripravený čaj je veľmi lahodný a v porovnaní s bežnou prípravou sa z čaju vylúhuje až 5-krát viac minerálov a vitamínov.

Poriadok a hygiena v chladničke

  • Vaculife je praktickým organizérom vašej chladničky.
  • Dózy sú z priehľadného materiálu a je vidno, kde sú aké potraviny uložené.
  • Dózy zamedzia prístup baktériám – chladnička je miestom najväčšieho počtu baktérií v byte. Najväčším nositeľom baktérií sú vajcia – ich hermetickým uzatvorením je zabezpečená 100-percentná ochrana ostatných potravín.
  • Ľahko a prehľadne uložíte čokoľvek, ponuka obsahuje rôzne veľkosti.
  • Vrecká sú vhodnejšie na zmrazovanie potravín. Dózy na prehľadné usporiadanie potravín v chlade či pri izbovej teplote.

Pozor!
Teplota používania vreciek s vákuovým ventilom: od -20 °C v mrazničke do +40 °C horúcej vody
Teplota používania dóz na vákuové uskladnenie: od -20 °C v mrazničke do +130 °C v mikrovlnnej rúre